UNA GRAN CRÍTICA: BARCELONA DISTRICTE CULTURAL

November 5, 2017

Feu clic a l'enllaç:

 

http://continguts-lameva.barcelona.cat/districtecultural/ca/el-circ-ple-de-m%C3%A0gia-de-mobilus

 

 

 

El circ ple de màgia de Mobilus

 

 

 

05/11/2017

 

Addaura Teatre Visual triomfa convertint en dansa l'essència d'Alexander Calder

 

 

En el circ d'Alexander Calder hi ha elefants, foques i cavalls. Hi ha domadors i ballarins. Mags i ombres xineses. Projeccions i llums... Hi ha màgia... Hi ha art.

En el circ d'Alexander Calder tot es mou. Tot balla. Res està quiet. Tot és en moviment.

L'artista nord-americà va ser el primer a fer que l'art ballés quan es va inventar els mòbils, unes peces que després s'han popularitzat i que ara adornen molts bressols i entretenen a molts nadons. I ara, una companyia de teatre visual, Addaura Teatre, ha convertit l'essència del seu art en espectacle per a tota la família. No és que Mobilus expliqui qui va ser Calder, que va néixer a finals del segle XIX i va morir a Nova York el 1976, ni que era amic de Miró, ni el seu pas de la figuració a l'abstracció per després conquerir el moviment, però tot està, d'una o una altra manera, a sobre de l'escenari: els seus colors, la recerca sobre l'equilibri, sobre el moviment, els mòbils que es va inventar i va posar a ballar... fins i tot el circ en miniatura que va construir i amb el que jugava i feia gaudir als seus amics.

I està tot en un espectacle que barreja llenguatges i que cuida els detalls amb la mateixa precisió que faria un espectacle pensat per a públic adult. El resultat és una hora de música, color, ball i màgia que els més petits s'empassen amb un somriure als llavis, alguna exclamació de sorpresa i deixant-se portar pel ritme de la música que se'ls ha encomanat als peus. Així ha estat a Can Clariana Cultural que s'ha omplert de nenes i nens, mares i pares, i fins i tot alguns avis, per seguir aquest espectacle, un dels més demanat pels centres cívics en aquesta segona edició del Barcelona Districte Cultural. Sense anar més lluny, divendres vinent es presentarà a l'escenari dels Lluïsos d'Horta.

Please reload

Entradas destacadas

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas recientes

August 9, 2019

Please reload

Archivo
Please reload

Buscar por tags
Please reload

Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 ADDAURA TEATRE VISUAL
 

6646_10529_ciatre_logo.jpg
loco ttp amb fons.png
1 LOGO ESCENA FAMILIAR.jpg
LOGOTIPunima-Catalunya.jpg
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus